728×90 – glava
728×90 – glava
V KNJIŽNICI LENART PONOVNO BREZSTIČNA IZPOSOJA

V KNJIŽNICI LENART PONOVNO BREZSTIČNA IZPOSOJA

Leto 2020 je prineslo spremembe v naša življenja, na veliko novih načinov sporazumevanja, srečevanja, na sploh delovanja v naših življenjih smo se morali navaditi. Tudi knjižnice po vsej Sloveniji so na novo odkrivale načine, kako čim bolj nemoteno ponuditi svoje storitve tudi v teh časih, ko naša življenja narekuje epidemija in ukrepi, povezani z njo.

Potem ko je bila lenarška knjižnica zdaj nekaj časa odprta za izposojo pri pultu, pa je s ponedeljkom ponovno prešla na sistem brezstičnega prevzema gradiva po predhodnem naročilu. Kako lahko gradivo naročimo, nas je spomnila direktorica Knjižnice Lenart Petra Kranvogel Korošec:

Petra Kranvogel Korošec


Knjižnica se tako v tem času tudi privaja na nove oblike delovanja, veliko svojih aktivnosti so tudi preselili na splet – med njimi so sredine pravljične urice, bralna značka za odrasle tudi poteka, gradivo je objavljeno na njihovi spletni strani. Vsi, ki jih zanimajo aktivnosti knjižnice in druge zanimivosti, ki jih pripravljajo za svoje uporabnike – vse to je mogoče spremljati na njihovem Facebook in Instagram profilu, prenovljeno pa imajo tudi spletno stran, ki je zdaj še bolj prijazna uporabnikom in ponuja nekaj novih možnosti za komunikacijo s knjižnico na daljavo. Kot je povedala direktorica knjižnice, pa sicer kljub ukrepom, ki so precej zaznamovali uporabo knjižnice, v lanskem letu ne beležijo upada aktivnih uporabnikov ali izposojanja gradiva:

Petra Kranvogel Korošec

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X