728×90 – glava
728×90 – glava
Popotresna pomoč za Petrinjo s strani Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Popotresna pomoč za Petrinjo s strani Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Danes je bil v podjetju Hosekra v Slovenska Bistrica svečan prevzem kontejnerja, ki je bil kupljen z donatorsko akcijo društev, ki so članice Zveze veteranov vojne za Slovenijo, tudi slovenjegoriškega.

Bivalni kontejner je opremljen z sanitarnim blokom in ogrevanjem, namenjen pa slovenskemu rojaku Miranu Kobaletu. Kobale izhaja iz Rogatca, julija 1991 pa se je priključil hrvaškim braniteljem v domovinski vojni. Po vojni, kot vojni invalid živi v Petrinji in je ob zadnjem potresu, kot njegovi številni someščani, ostal brez strehe nad glavo. Kontejner bo v četrtek zjutraj odpeljan proti Hrvaški, na Milanovo željo, da bi ostanek življenja preživel bližje rojstnemu kraju, pa ga bodo namestili v občini Hum na Sutli. Na omenjeni slovesnosti je spregovoril tudi predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič:

Ladislav Lipič

Po svetu in v Sloveniji se danes spominjamo žrtev holokavsta, 27. januarja 1945 je namreč Rdeča armada osvobodila nacistično koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau, kjer so pobili več kot milijon ljudi, večinoma Judov. Predsednik Borut Pahor je danes ob svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavstva na judovskem pokopališču v Dolgi vasi položil venec. Ob tem je opozoril, da so v zadnjih letih sovražni govor, nestrpnost in celo hujskanje k nasilju postali vse preveč normalen del našega življenja. To je po njegovem nezaslišano, zato je pozval k ohranitvi strpnosti in svobodomiselnosti.

Foto: Zveza vojnih veteranov Slovenije

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X