728×90 – glava
728×90 – glava
V SVETI TROJICI ZA KOLESARSKE POTI ŽE ODKUPILI ZEMLJIŠČA

V SVETI TROJICI ZA KOLESARSKE POTI ŽE ODKUPILI ZEMLJIŠČA

Občine na območju Slovenskih goric tudi v tem letu v občinskih proračunih kar nekaj sredstev namenjajo izgradnji kolesarskih poti.

Gre za kolesarske povezave za zagotavljanje trajnostne mobilnosti, Območno razvojno partnerstvo Slovenske gorice, ki je bilo za ta namen ustanovljeno, pa zajema občine Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj ter pridruženi občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Trnovska vas. Projekt je sofinanciran iz evropskih kohezijskih sredstev in bi naj bil zaključen v letu 2022.

Tudi v Sveti Trojici bodo torej v sklopu tega urejali kolesarske poti, ki bodo kolesarje popeljale skozi skorajda vse vasi v Sveti Trojici. Načrtovane relacije so namreč Lenart–Sp. Porčič–Sv. Trojica–Osek–Benedikt, Lenart–Radehova–Sp. Senarska–Brengova–Cerkvenjak, Osek–Cerkvenjak, Spodnja Senarska–Gočova in Sp. Porčič–Sv. Trojica–Senarska. Več o tem, kako napreduje ta investicija, pa župan David Klobasa:

David Klobasa

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X