728×90 – glava
728×90 – glava
DOBROTE SLOVENJEGORIŠKIH KMETIJ PRISLUŽILE 9 ZNAKOV KAKOVOSTI

DOBROTE SLOVENJEGORIŠKIH KMETIJ PRISLUŽILE 9 ZNAKOV KAKOVOSTI

Leto 2020 je bilo drugačno tudi za ptujske 31. Dobrote slovenskih kmetij. Razstave kot take ni bilo, na podlagi ocenjevanj, ki so potekala pa so pripravili spletni katalog nagrajenih izdelkov.

Skrbno izbrana skupina strokovnjakov je ocenila konzervirano zelenjavo, kise, olja, mesne in mlečne izdelke, kruh in pekovske izdelke,… ki nastajajo na slovenskih kmetijah. Septembra so vseeno pripravili manjši dogodek, na katerem so še zadnjič podelili znake kakovosti. Te so podeljevali kmetijam za izdelek, ki je tri leta zapored prejel zlato priznanje. Lani je bilo takih izdelkov po Sloveniji 91, kar 9 tudi iz območja upravne enote Lenart.

Cvetka Bogdan iz lenarške svetovalne službe je sporočila, da so to: sok iz grozdja rumeni muškat kmetije Kramberger iz Sp. Porčiča, Miran Kolarič je prejel dva znaka kakovosti za mladi sir v bučnem olju in namaz iz bučnih semen, znak kakovosti je prejelo tudi hladno stiskano ričkovo olje Mateja Rotovnika, kmetija Firbas je prejela zlato priznanje za viljamovko, kmetija Kocbek iz Voličine za sir za žar, družina Senekovič iz Lenarta in kmetija Žugman iz Malne za janeževe upognjence ter Darinka Čuček iz Radehove za pririne kekse iz polnozrnate moke.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X