728×90 – glava
728×90 – glava
NOV PROJEKT V SV. JURIJU: ČISTA ZELENA DOLINA – PISANA KULTURNA DEDIŠČINA

NOV PROJEKT V SV. JURIJU: ČISTA ZELENA DOLINA – PISANA KULTURNA DEDIŠČINA

Osemnajstega februarja bo na 15. redni seji zasedal občinski svet občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah. Na predlog župana Petra Škrleca bodo obravnavali letna programa za kulturo in šport, spreminjali in dopolnili bodo odloke o predkupni pravici, o občinskih priznanjih ter pravilnik o dodeljevanju nagrad dijakom in študentom.

Svetniki bodo obravnavali tudi dokumentacijo za projekt Čista zelena dolina – pisana kulturna dediščina. Gre za projekt, ki ga bodo še ta mesec prijavili na 4. javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja za območje LAS Ovtar Slovenskih goric, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Na občini vrednost projekta ocenjujejo med 50 in 60 tisoč evrov. Zasledujejo cilj trojnega partnerstva, tako bodo v projektu poleg občine sodelovali tudi Osnovna šola Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, domače društvo kmečkih gospodinj in vrtnarija Biserke Kramberger. Cilj projekta Čista zelena dolina – pisana kulturna dediščina je ohranjanje naše kulturne dediščine in čistega okolja.

Občina se je zavezala k ureditvi fasade na starem delu šole, v šolski knjižnici bodo uredili stalno zbirko starin, za učence pa pripravili več naravoslovnih in tehniških dni. Na teh se bodo učenci podučili o ravnanju z odpadki, uredili bodo prostor za ločevanje odpadkov pri šoli, učence čaka delavnica o vrtnarjenju in ureditev grede z zelišči in jagodičevjem, na kuharski delavnici pa bodo spoznavali stare jedi, ki jih bodo pripravili in postregli v posodi, kot so jo uporabljali nekoč. Na občini si želijo, da bi bil projekt prepoznan kot dober, da bi pridobili sofinancerska sredstva in bi ga v letošnjem letu dejansko lahko tudi izvedli.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X