728×90 – glava
728×90 – glava
UMRL JE NEKDANJI ŽUPAN OBČINE LENART JOŽE ŠKRLEC

UMRL JE NEKDANJI ŽUPAN OBČINE LENART JOŽE ŠKRLEC

V 81. letu starosti je umrl Jože Škrlec iz Zg. Partinja, ki je bil v obdobju 1990 – 1994 predsednik Skupščine Občine Lenart, prvi župan tedanje občine v samostojni Sloveniji.

Konec 80- ih let preteklega stoletja se je vključil v gibanje slovenske pomladi, saj je bil soustanovitelj občinskega odbora Slovenske kmečke zveze, ki se je kasneje preimenovala v Slovensko ljudsko stranko. Na prvih demokratičnih volitvah v Sloveniji je bil kot delegat izvoljen v Skupščino Občine Lenart. V času od 1990 do 1994 je opravljal funkcijo predsednika Skupščine Občine Lenart. Kot nekdanji tajnik krajevne skupnosti je poznal potrebe podeželja in ljudi. Svoje delo je usmeril v razvoj podeželskih krajev.

V obdobju, ko je Jože Škrlec vodil Občino Lenart, ki je takrat obsegala območje današnje Upravne enote Lenart, je bilo asfaltiranih več kot 120 km cest, zgrajeni sta bili športni dvorani v Lenartu in pri Sv. Trojici, razmahnila se je gradnja javnih vodovodnih omrežij.

Jože Škrlec je bil dolga leta dejaven na številnih področjih, bil je kmet, 50 let je bil član Prostovoljnega gasilskega društva Sv. Jurij v Slovenskih goricah, 9 let tudi predsednik, za delo na področju gasilstva je prejel številna odlikovanja. Aktiven je bil tudi v društvih pri Sv. Juriju, bil je predsednik čebelarskega društva.

Jože Škrlec je delovanje občinske uprave približal ljudem, spominjali se ga bomo kot človeka, ki je s svojim delom pustil sledi na razvoju občine Lenart, so še zapisali na Občini Lenart.

Vsem domačim in sorodnikom izrekamo iskreno sožalje!

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X