728×90 – glava
728×90 – glava
KAKO NAPREDUJEJO AKTIVNOSTI ZA IZGRADNJO SEVERNE OBVOZNICE V LENARTU?

KAKO NAPREDUJEJO AKTIVNOSTI ZA IZGRADNJO SEVERNE OBVOZNICE V LENARTU?

Izgradnja severne obvoznice v Lenartu je pomemben projekt – ne samo za Občino Lenart, temveč tudi za sosednje občine Sveta Ana, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Sveta Trojica.

Severna obvoznica je nujno potrebna, saj se Lenart duši v prometu – skozenj vsakodnevno pelje skoraj 25 tisoč vozil, od tega skozi strogi center, kljub prepovedi, tudi vedno več težkih tovornih vozil. Težavo predstavlja tudi to, da se ves motorni promet proti severu odvija mimo stanovanjskega naselja Ob gozdu in povzroča nezaželen hrup ter tresljaje. Potem ko je lani kazalo, da se bodo dela končno začela, pa se je spet ustavilo, župana Janeza Krambergerja smo tako povprašali, kako ta projekt napreduje:

Janez Kramberger


Spomnimo: obvoznica se bo začela pri izvozu z avtoceste za Lenart, nato bo cesta z viaduktom prečkala dolino, šla proti Jurovskemu Dolu za naseljem ob gozdu, prečkala cesto proti Sveti Ani, nato pa se navezala neposredno na Ovtarjevo krožišče, od katerega pelje regionalna cesta proti Gornji Radgoni. Da je ta projekt pomemben za več občin, je potrdil tudi državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič, tudi on pa še ni mogel govoriti o točni časovnici začetka del:

Aleš Mihelič

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X