728×90 – glava
728×90 – glava
V LOVRENCU VEČJI DEL LETOŠNJEGA INVESTICIJSKEGA PRORAČUNA ZA TRŠKO JEDRO

V LOVRENCU VEČJI DEL LETOŠNJEGA INVESTICIJSKEGA PRORAČUNA ZA TRŠKO JEDRO

Rekonstrukcija regionalne ceste skozi trško jedro v Lovrencu na Pohorju se je začela že lani, pričakujejo, da bodo dela zaključevali proti koncu letošnjega poletja.

Sofinancerski delež občine znaša dobrih 950 tisoč evrov, v ta znesek so všteti stroški, ki bodo za Občino nastali predvsem zaradi ustreznega priključevanja gospodinjstev na nove ločene komunalne vode fekalne in meteorne kanalizacije ter vodovoda, na novo pa urejajo tudi cestno razsvetljavo, pločnike in avtobusna postajališča. Čeprav ta investicija zavzema večino letošnjega občinskega proračuna, pa župan Marko Rakovnik poudarja, da imajo kljub temu v načrtu še nekaj drugih investicij:

Marko Rakovnik

V ponedeljek so tako začeli izvedbo projekta, izglasovanega v okviru participativnega proračuna. Gre za ureditev dela ceste v naselju Kumen – od mostu do Jakopičevega ovinka. To cesto redno odnaša dež zaradi slabega odvajanja, pozimi pa zamrzne in je posledično težko prevozna. Na tem odseku bodo tako uredili drenažo, kanale za odvodnjavanje, mulde in navozili mleti asfalt. Investicija znaša 6 tisoč evrov. Promet na tej cesti bo zaradi delne zapore oviran predvidoma do konca naslednjega tedna.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X