728×90 – glava
728×90 – glava
PRVOMAJSKA TRŽNICA NA ZAVRHU ZA OKREPČILO POHODNIKOV

PRVOMAJSKA TRŽNICA NA ZAVRHU ZA OKREPČILO POHODNIKOV

Prvomajske praznike Slovenci tradicionalno izkoristimo za kakšne krajše počitnice, izlete in pohode. V osrčju Slovenskih goric je res lepa in dolga tradicija prvomajskega pohoda na Zavrh.

V preteklih letih je tako Zavrh za 1. maj obiskalo na tisoče pohodnikov od blizu in daleč, pri organizaciji teh pohodov pa so v vseh teh letih sodelovala številna domača društva. Nepogrešljivo vlogo so v tem tako imela Planinsko društvo Lenart, Turistično društvo Rudolf Maister Vojanov Zavrh, lenarško vinogradniško društvo in mnogi drugi. Skozi leta se je pohod razvil v prijetno druženje pohodnikov pri Maistrovem stolpu, kjer ni manjkalo dobre hrane izpod pridnih rok gospodinj iz Slovenskih goric, dobre glasbe in dobre domače kapljice domačih vinogradnikov. Pohod na Zavrh je občina izvajala tudi v sklopu evropsko podprtega projekta Detox. Tisto leto so razvili in predstavili Etnotour pohod po Katrčini poti Lenart-Zavrh. Prvomajski pohod na Zavrh je tako skozi leta spreminjal obliko, vse skozi pa krepil svojo tradicijo in na najvišjem vrhu Občine Lenart vsako leto združil mlado in staro od blizu in daleč.

Prvomajskega pohoda na Zavrh letos, žal, zaradi epidemije v organizirani obliki ne bo, zagotovo pa se bodo posamezniki tudi letos povzpeli do Maistrovega razglednega stolpa na Zavrhu, ki leži na nadmorski višini 369 metrov in nas nagradi z razgledom po bližnji in daljni okolici. Pohodniki se bodo 1. maja, na prvomajski tržnici, na ploščadi pri stolpu lahko tudi okrepčali z domačimi dobrotami in napitki lokalnih ponudnikov.

Da boste v Zavrhu preživeli res lep dan, pa spoštujte vse ukrepe in navodila za preprečevanje prenosa okužbe novega koronavirusa, še dodajajo na občini Lenart.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X