728×90 – glava
728×90 – glava
DELEGACIJA KMETIJSKEGA MINISTRSTVA NA OBISKU V LENARTU

DELEGACIJA KMETIJSKEGA MINISTRSTVA NA OBISKU V LENARTU

Lenart so v petek, 30. aprila, obiskali Aleš Irgolič, državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Andreja Komel, vodja Sektorja za strukturno politiko in razvoj podeželja ter poslanec Franc Breznik. Namen obiska je bil ogled posledic pozebe v Slovenskih goricah, ogledali pa so si tudi namakalni sistem v Selcah in obiskali sadjarsko Kmetijo Čeh ter podjetje Žipo Lenart.

Državni sekretar Aleš Irgolič je ob obisku povedal, da se je z veseljem odzval na povabilo župana Občine Lenart:

Osnovni namen obiska je bil preveriti, kakšno je stanje na terenu po aprilski pozebi. Kot poudarja Irgolič, je zdaj poudarek na iskanju rešitev, tudi s pomočjo interventnega zakona:

Župan Janez Kramberger je dejal, da je z obiskom zadovoljen, saj so lahko delegaciji iz kmetijskega ministrstva predstavili težave, s katerimi se soočajo, govora pa je bilo tudi o aktualni kmetijski politiki in o prihodnji finančni perspektivi:

Delovnega obiska se je udeležil tudi poslanec Franc Breznik, ki je povedal, da je sadjarstvo ena tistih panog, ki ima še ogromno potenciala za razvoj, tudi v Slovenskih goricah:

V sklopu obiska v Lenartu so se seznanili tudi z namakalnim sistemom v Selcah, ki ga je občina Lenart zgradila s pomočjo državnih sredstev. Župan je povedal, da je ta naložba izredna priložnost za 8 kmetij, ki se bodo lahko na ta namakalni sistem priključile:

Foto: Občina Lenart

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X