728×90 – glava
728×90 – glava
VARSTVO OTROK ZA ZAPOSLENE V DOMU SV. AGATE

VARSTVO OTROK ZA ZAPOSLENE V DOMU SV. AGATE

Že pri idejni zasnovi preureditve Črnega lesa v dom starostnikov so načrtovali ureditev prostorov, namenjenih tako imenovanemu domskemu vrtcu.

V domu za starostnike sta po vseh standardih urejeni dve učilnici, kjer bo prostora za približno 20 otrok zaposlenih. Kot je povedal direktor Doma Sv. Lenarta, kamor organizacijsko spada tudi dom Sv. Agate, Zlatko Gričnik, bo domski vrtec namenjen predvsem popoldanskemu varstvu predšolskih otrok, pa tudi krajšemu – nekajurnemu – varstvu šolskih otrok do 5. razreda. Deloval pa bo predvidoma tudi med vikendi in med prazniki.

Svojim zaposlenim bodo poskušali na tak način olajšati marsikatero stisko, ki se pojavi pri zagotavljanju varstva otrok. V ta namen bodo ustanovili zasebni vrtec in zaposlili ustrezen kader. V kolikor interesa za varstvo otrok ne bo toliko, bodo kapacitete namenili dnevnemu varstvu starejših. S prisotnostjo otroškega živ-žava v domu bodo lahko še okrepili medgeneracijsko sodelovanje. Mladim bo omogočeno razvijanje empatije do starejših, starostniki pa uživajo že samo pri opazovanju otrok med igro. Ko bodo razmere dopuščale in bo domski vrtec v Domu Sv. Agate res zaživel, bo to prvi tovrstni vrtec v katerem od podjetij na Štajerskem.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X