728×90 – glava
728×90 – glava
VSE O CEPLJENJU PROTI COVID-19

VSE O CEPLJENJU PROTI COVID-19

V Zdravstvenem domu Lenart so skupno proti covidu-19 cepili 6000 ljudi, ki imajo izbranega zdravnika na območju UE Lenart.

Zanimanje za cepljenje je po polemikah okrog stranskih učinkov AstraZenece nekoliko upadlo, prav tako ljudje napačno mislijo, da jih bodo na cepljenje povabili. Vsak, ki se želi cepiti, se mora k cepljenju prijaviti. V ZD Lenart je to mogoče po telefonu ali preko spletnega obrazca, od četrtka pa deluje tudi centralni portal za naročanje, na naslovu zvem.ezdrav.si. Tistim, ki so se na cepljenje že prijavili pri osebnem zdravniku ali cepilnem centru, se ni treba ponovno naročati prek nove aplikacije. Na tem naslovu naj bi se po neuradnih podatkih do zdaj prijavilo že več kot 22 tisoč prebivalcev.

S ponedeljkom se spreminja tudi cepilna strategija, ko se bodo lahko cepili vsi odrasli, tudi mlajši od 50 let. Prednostno še vedno ostaja cepljenje starejših in ranljivih skupin. Bojana Beović, vodja svetovalne skupine za cepljenje proti covidu-19, je ocenila, da bi precepljenost prebivalstva lahko dosegli v dveh mesecih.

Mi smo se o cepljenju pogovarjali s Klavdijo Dvoršak, glavno medicinsko sestro v ZD Lenart, še pred sprejetjem prej omenjenih novosti:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X