728×90 – glava
728×90 – glava
SVETA TROJICA BOGATI SVOJO TURISTIČNO PONUDBO – TUDI S TROJIŠKO SLADICO

SVETA TROJICA BOGATI SVOJO TURISTIČNO PONUDBO – TUDI S TROJIŠKO SLADICO

V Občini Sveta Trojica so si z vzpostavitvijo Zavoda za turizem zadali nalogo, da bodo svojo ponudbo obogatili s produkti, ki bodo še bolj pritegnili turiste in zaokrožili trojiško turistično ponudbo.


Potem ko je prvi TrojicaFest leta 2019 presegel pričakovanja, so drugega načrtovanega lani morali zaradi epidemioloških razmer odpovedati. Letos največji festival v Slovenskih goricah že načrtujejo, bo pa tudi letošnji vsaj nekoliko prilagojen razmeram oziroma ukrepom, ki bodo takrat veljali.

Za vse ljubitelje vina, poezije in slovenske glasbe pripravljajo edinstveno doživetje. V samostanski kleti bo na srečanju Vino in umetnost pevka in kantavtorica Ditka pospremila vodeno degustacijo vrhunskih vin. TrojicaFest bo letos potekal med 27. majem in 6. junijem, kot uradni začetek festivala pa bo Sveta Trojica končno dočakala Razsvetljenje. Na cerkvenem pročelju se bo odvil pravi avdio-vizualni spektakel, ki bo skozi abstraktno in domišljijsko projekcijo predstavil zgodbo o Sveti Trojici. Video mapping na površini, ki meri v višino 56 m in v širino 30 m, bo največji tovrstni projekt v Sloveniji. V okviru TrojicaFesta se bosta 3. junija v samostanski kleti in na zelenici odvila še Vinska galerija in Kiblflajšfest.

Tudi sicer pa v Zavodu za turizem razvijajo produkte, s katerimi bodo v prihodnje še obogatili svojo turistično ponudbo. Med njimi je tudi Piknik košarica, v kateri bodo združili izdelke lokalnih ponudnikov, temu projektu pa se bo pridružila še krajevna sladica Svete Trojice. Tako so že razpisali natečaj, na podlagi katerega bodo izbrali najboljšo sladico, ki bo v prihodnosti lahko označena kot krajevna sladica Svete Trojice in se bo pod to znamko tako ali drugače tržila. Z izbrano sladico želijo poudariti izvirnost in gostoljubnost ter z njo razvajati tudi najzahtevnejše goste. Ker bo sladica predstavitveni produkt Svete Trojice, imajo prednost recepture z domačimi sestavinami.


Natečaj je pripravila Nuša Fekonja, študentka Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, v sklopu letošnjega TrojicaFesta bodo tako izbrali tudi krajevno sladico Svete Trojice. Namen je izbrati sladico, ki bo prepoznavna kot krajevna sladica, kot so to postali trojanski krofi ali blejska kremšnita, in jo bomo lahko postavili ob bok slovenjegoriški gibanci. Podrobneje Nuša Fekonja:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X