728×90 – glava
728×90 – glava
“TOUR OF SLOVENIA” TUDI SKOZI LENART

“TOUR OF SLOVENIA” TUDI SKOZI LENART

Po enoletnem premoru bo Slovenija ponovno gostila pisano kolesarsko karavano in nekatere najboljše kolesarje sveta, ki se bodo potegovali za zeleno majico zmagovalca na 27. kolesarski dirki Po Sloveniji.

Največja kolesarska dirka na slovesnkih tleh – Tour of Slovenia bo potekala med 9. in 13. junijem. Na dirki bodo tekmovalci premagali 803,7 km, v 1. etapi, ki bo 9. junija, pa se bodo kolesarji podali od Ptuja do Rogaške Slatine – peljali se bodo torej tudi skozi Slovenske gorice.

1. etapa bo peljala torej tudi čez naše kraje, in sicer od Ptuja preko Lenarta, do Šentilja in Zgornje Kungote, potem pa naprej do Slovenske Bistrice, Šmarja pri Jelšah in do cilja – Rogaške Slatine. Dirke bi se lahko letos udeležil tudi eden največjih zvezdnikov tega športa, Tadej Pogačar, vendar za zdaj njegov nastop še ni uradno potrjen, kot tudi ne nekaterih drugih slovenskih kolesarjev iz ekip svetovne serije.

Letošnja dirka prvič spada v drugi najvišji rang svetovnega kolesarstva, za zdaj pa še ni jasno, ali bodo lahko na dirki ob cestah ter na začetkih in koncih etap prisotni navijači. Na dirki bo sicer nastopil tudi najboljši slovenski sprinter Luka Mezgec, ki bo lovil tretjo etapno zmago na domači pentlji.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X