728×90 – glava
728×90 – glava
OŽIVLJA SE ŠTUPIČEVA VILA V ZAVRHU

OŽIVLJA SE ŠTUPIČEVA VILA V ZAVRHU

Štupičeva vila v Zavrhu je pred nekaj leti po številnih prizadevanjih le dobila novo zunanjo podobo, zdaj pa doživlja še notranjo prenovo, življenje ji bodo vdahnile tudi nove vsebine, ki jih tukaj pripravljajo.

Potem ko je občina Lenart v letu 2016 odkupila Štupičevo vilo v Zavrhu, je obnovila streho, uredila prostore vile in zunanji plato. Leta 2018 so v njej uredili stalno muzejsko postavitev Maister po Maistru, ves čas pa je obstajala tudi želja po vzpostavitvi gostinske ponudbe, ki je v teh prostorih pred leti že bila.

Letos je občina Lenart obnovila kletne prostore, v katerih bo zaživel projekt Završki cekor. To soboto, 29. maja, tako odpirajo Kavarno Maistrova klet Zavrh, ki bo poskrbela za za izbrano turistično ponudbo domačih izdelkov, spominkov in osnovno gostinsko ponudbo za obiskovalce Zavrha. V prostorih kleti bo organiziran prevzem lokalnih izdelkov, naročenih preko spletne trgovine. Partnerji v projektu pa bodo poskrbeli tudi za izvajanje dogodkov, ki imajo v Zavrhu dolgo tradicijo, nadejajo pa se tudi novih, ki bodo širili kulturno ponudbo kraja, turistično promocijo in možnosti izobraževanje. S tem pa se vlaganja v ta prostor ne zaključujejo. Občina Lenart je namreč pridobila sredstva Ministrstva za kulturo za nakup opreme za kulturni dom Zavrh. S tem bodo lahko na prostem ali v notranjosti izvedli kino predstave, koncerte in podobne dogodke, kar bo še oživilo to priljubljeno točko Slovenskih goric.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X