728×90 – glava
728×90 – glava
GREMO NA MORJE!

GREMO NA MORJE!

Radio Slovenske gorice svoje poslušalce že 12 let razvaja tudi na poletnih počitnicah.

Ljudje smo po naravi zvedavi, željni novih spoznanj, dogodivščin in odkrivanj vedno nečesa novega. In to dejstvo je bilo eden od razlogov, da je leta 2009 vzniknila ideja, ki sta jo družno razvila Radio Slovenske gorice in Relax turizem. Takrat smo namreč prvič skupaj popeljali slovenjegoričane na počitnice na morje. Test je uspel in potem je vsako leto šlo samo še navzgor.

Septembra leta 2009 sta na otok Hvar odpeljala dva avtobusa poslušalcev Radia Slovenske gorice in tako zaorala ledino skupnih počitnic, ki se od takrat še ni prekinila. Iz prvih 70 počitnikarjev se je število dvigalo vse tja do 130 in še kakega čez, tako da so trije udobni avtobusi včasih bili že skoraj premalo.

V vseh teh letih smo skupaj prečesali kar lep del Dalmacije, kamor se redno vsako leto odpravimo in ki med Slovenci še vedno velja za idealno poletno počitniško destinacijo.

Hvar, Korčula, Brač, Šolta, Kornati, Makarska riviera, Paklenica, Omiš, Zadar, dolini Neretve in Cetine, Dubrovnik, pa Budva, Lovčen, Podgorica in še kaj v Črni gori in celo Albanija, so cilji, ki smo jih v teh letih obiskali ali pa tam preživeli večji del počitnic. Potrudimo se, da je vedno zanimivo, zato se preko sedmih dni zvrsti več izletov, dnevno pa se ukvarjamo s športom, družabnimi igrami ter večernimi druženji, tako da marsikateri počitnikar ob koncu počitnic pravi, da bi potreboval še kak dodaten dan za počitek. Izbira hotelov je premišljena in skrbna, pomembno vodilo pa je, da hotel ponuja „all inclusive“ saj počitnikarji potem vedo, da se na počitnice lahko odpravijo tako rekoč brez denarnice. No – za razglednico z dopusta in kakšen sladoled na potepu po mestu je pa fino imeti v žepu kakšno kuno.

Lani je bila skupina slovenjegoričanov prva organizirana skupina, ki se je po odprtju meja in turizma po koncu spomladanske epidemije odpravila preko slovenske meje. Odpravili smo se na Korčulo, v Velo Luko, domači kraj Oliverja Dragojevića, kateremu smo se na veloluškem pokopališču poklonili s pesmijo.

Letošnje počitnice bomo preživeli na Pelješcu, v hotelu Faraon, od koder se bomo z ladjo odpravili tudi na otok Mljet, ki velja za neokrnjeni zeleni biser Jadrana. Trpanj pa je tudi odlično izhodišče za izlet in ogled rojstne hiše Marca Pola na Korčuli ali Dubrovnika.

Letošnja morska dogodivščina se lahko tudi za vas prične 19. junija, če si boste seveda pri Relaxu zagotovili svoj sedež na avtobusu.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X