728×90 – glava
728×90 – glava
TOUR OF SLOVENIA 9. JUNIJA TUDI V LENARTU

TOUR OF SLOVENIA 9. JUNIJA TUDI V LENARTU

Za največjo kolesarsko dirko na slovenskih tleh, Dirko po Sloveniji, je že nekaj časa potrjena trasa, na kateri bodo tekmovalci med 9. in 13. junijem premagali natanko 803,7 km.

Dirka, na kateri bo nastopilo 20 ekip, prvič spada v drugi najvišji rang svetovnega kolesarstva. Med ekipami, ki so potrdile nastop na dirki, so tudi 3 slovenske ekipe. Nastopil bo tudi najboljši slovenski sprinter Luka Mezgec, ki bo lovil tretjo etapno zmago na domači pentlji. Potrjen je tudi nastop enega največjih zvezdnikov tega športa Tadeja Pogačarja. Na dirki bodo lahko prisotni tudi gledalci.

Dobršen del dirke bo potekal na Štajerskem. Start 1. etape bo 9. junija na Ptuju, kolesarji pa bodo vozili skozi Lenart, Jurovski Dol, Jakobski Dol, Šentilj, Zgornjo Kungoto, Slovensko Bistrico, Šmarje pri Jelšah in Rogaško Slatino. Na Ptuju bodo kolesarji startali ob 13.10, v Lenartu jih lahko pričakujemo približno ob 13.30, pripeljali bodo iz smeri Trnovske vasi, po Ptujski cesti, skozi center, vožnjo bodo nadaljevali po Partizanski cesti in naprej proti Jurovskem Dolu.

Navijači vabljeni, da pozdravite kolesarje v boju za zeleno – Fight for Green – kakor je slogan dirke.

Več o sami dirki boste lahko slišali tudi v naši oddaji Aktualno v torek, 8. junija, ob 9.20. Z nami bo v studiu Beno Puntnar, predsednik Kolesarskega kluba TBP Lenart, ki je tudi zaslužen, da bo prva etapa kolesarske dirke potekala po osrednjih Slovenskih goricah: “Poklical sem Bogdana Finka, organizatorja in direktorja dirke, in mu povedal, da ima tudi Lenart kot mesto željo, da se predstavi na tej dirki. Z županom mag. Janezom Krambergerjem smo se dogovorili, da bomo v sodelovanju s šolama, vrtcem in športnimi društvi posneli krajši prispevek o Lenartu, ki bo nato v uvodni predstavitvi prve etape, takoj po predstavitvi Ptuja, predvajan na Eurosportu 1, programu, ki bo v 80-ih državah po svetu tudi prenašal kolesarsko dirko. To bo zelo lepa promocija za mesto Lenart, še posebej, ker je eden izmed aktualnih projektov naše občine vezan na kolesarske poti. Lenart želimo v tej predstavitvi prikazati kot aktivno in igrivo mesto, tako da bomo najverjetneje del kadrov posneli na Športno rekreacijskem centru Polena ali v mestnem parku.”

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X