728×90 – glava
728×90 – glava
V SREDO SKOZI LENART DIRKA PO SLOVENIJI

V SREDO SKOZI LENART DIRKA PO SLOVENIJI

Pred vrati je največja kolesarska dirka na slovenskih tleh, Dirka po Sloveniji, na kateri bodo tekmovalci med 9. in 13. junijem premagali natanko 803,7 km.

Med ekipami, ki so potrdile nastop na dirki, so tudi 3 slovenske ekipe. Nastopil bo tudi najboljši slovenski sprinter Luka Mezgec, ki bo lovil tretjo etapno zmago na domači pentlji. Potrjen je tudi nastop enega največjih zvezdnikov tega športa Tadeja Pogačarja. Na dirki bodo lahko prisotni tudi gledalci. Dobršen del dirke bo potekal na Štajerskem, start 1. etape bo v sredo, 9. junija na Ptuju, kolesarska karavana pa se bo peljala tudi skozi Lenart.

Več o dirki in dogajanju v Lenartu nam je povedal nekdanji kolesar in predsednik Kolesarskega kluba TBP Lenart Beno Puntnar:

Dirka, na kateri bo nastopilo 20 ekip, prvič spada v drugi najvišji rang svetovnega kolesarstva, kolesarji pa se bodo na njej borili za zeleno majico – Fight for Green:

Beno Puntnar nam je tudi povedal, kaj bodo kolesarjem ponudile Slovenske gorice, kakšna vožnja jih tukaj čaka:

Dirko bomo v živo spremljali tudi na valovih rsg, torej jutri, v sredo, 9. junija, po 13. uri na 96,4 mHZ ali na www.rsg.si.

Foto: Facebook Občina Lenart

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X