728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: OTVORITEV TROJICAFESTA 2021

FOTO: OTVORITEV TROJICAFESTA 2021

V Sveti Trojici se je z Osrednjo slovesnostjo začelo praznovanje 15. občinskega praznika. S prisotnostjo gostov iz državnega vrha so v četrtek otvorili letošnji tradicionalni občinski dogodek za vse generacije, ki s svojim široko zastavljenim konceptom prerašča meje občine Sv. Trojica ter postaja eden izmed najvidnejših festivalov naše regije – Trojicafest.

Letošnje osrednje prireditve so se udeležili tudi ministri Matej Tonin, Janez Cigler Kralj in Andrej Vrtovec, slavnostni govornik pa je bil predsednik države Borut Pahor. Prisotnim je čestital tako ob občinskem prazniku kot tudi ob 30-letnici samostojne Slovenije. V svojem nagovoru je pozornost namenil politični enotnosti pred 30-imi leti in domnevnemu današnjemu političnemu razkolu. Spomnil je, da so bistvo vsega sodelovanje, strpnost in razumevanje:

Trojicafest se nadaljuje tudi danes – petkovo dogajanje bodo zagotovo zaznamovali tradicionalni Kiblflajšfest in Vinska galerija v samostanski kleti, na glavnem odru na trgu pa nastop skupine Kingston. Govori župan David Klobasa:

Tretji dan Trojicafesta – sobota prinaša pestro dogajanje za vse generacije in za vse okuse. Če omenimo samo nekaj dogodkov, lahko izpostavimo likovno razstavo Ponovno prosto, Pomlad na jasi, Sokijevo bobnarsko šolo, nastopili bodo Mama rekla, Stela Sofia, Žan Serčič in Eva Boto:

Trojicafest 2021 bodo v nedeljo zaokrožili z večernim Razsvetljenem. Še prej, že od 9. ure dalje, pa na največjem festivalskem dogajanju v Slovenskih goricah pripravljajo pester nabor dogodkov in glasbeno obarvan dan:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X