728×90 – glava
728×90 – glava
SLOVENSKA OLIMPIJSKA BAKLA TUDI V OBČINI SV. ANDRAŽ

SLOVENSKA OLIMPIJSKA BAKLA TUDI V OBČINI SV. ANDRAŽ

»Slovenska olimpijska bakla« že od aprila potuje po slovenskih občinah in povezuje mlade tekače, rekreativne ter vrhunske športnike v neponovljivo zgodbo o športnem narodu.

Slovenski športniki so do zdaj osvojili 74 olimpijskih kolajn in prav v toliko dneh bo Slovenska bakla obiskala vseh 212 občin. Predvidoma jo bo poneslo 10.000 tekačev, ki bodo pretekli vsaj 12 tisoč kilometrov, kar je razdalja od Slovenije do Tokia.

Slovenska olimpijska bakla ta konec tedna prihaja tudi v Občino Sveti Andraž v Slovenskih goricah, in sicer v soboto (19. junija) ob 16-ih 30 s ciljem na nogometnem igrišču pri Osnovni šoli Vitomarci. V ciljni areni se bo odvil krajši program ob največjem športnem dogodku v občini, tradicionalnem že 20. Sandijevem memorialu. Z baklo bodo v spremstvu županje tekli otroci iz nogometne šole KMN Vitomarci, Taja Pučko, večkratna prvakinja do 16 let v skoku v daljino, Bor Rehak Friš, večkratni prvak v break danceu, ki se pripravlja na OI 2024 v Parizu in Tadej Kostanjevec, državni reprezentant v disciplini trap.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X