728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Nedelja – sprehod po mestecu Trpanj

FOTO: Nedelja – sprehod po mestecu Trpanj

Trpanj, skriti biser z bogato zgodovino, bogato kulturno dediščino, dom za mnoge ribiče in pomorce, posejan z bogatimi vinogradi in stoletnimi oljčniki, z neštetimi prodnatimi in peščenimi plažami in skrivnih uval, danes postaja pravi mediteranski raj.

Trpanj kar vabi na sprehod ob morju, kjer med borovci naletimo na skrite male zalivčke ali večje lepo urejene plaže. Uživamo v vonju rožmarina, smilja, kadulje in vrese. Nekaj posebnega je Blaca z zdravilnim blatom in pa plavanje v kristalno čistem turkiznem morju.

Vse tiste, ki v Trpanj pridejo z morja, tako kot smo tudi mi, pozdravi kip gospe „Zvijezde mora“. Ribiči jo prosijo za blagoslov čolnov in ladij, mrež, za doberulov in mirno morje.

Od obale se teren počasi vzpenja in tam naletimo na niz cerkvic in kapelic. Prva, največja je posvečena svetima Petru in Pavlu, ena svetemu Antonu, Nikoli in Roku. Prav posebna je… najmanjša…

Trpanj je čudovit ravno zaradi svoje majhnosti… raziščemo ga lahko peš in se od blizu naužijemo vsega kar nam ponuja. In tega ni malo!

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X