728×90 – glava
728×90 – glava
SVETI ANDRAŽ V SLOVENSKIH GORICAH: S SLOVENSKO OLIMPIJSKO BAKLO TEKLA TUDI ŽUPANJA

SVETI ANDRAŽ V SLOVENSKIH GORICAH: S SLOVENSKO OLIMPIJSKO BAKLO TEKLA TUDI ŽUPANJA

»Slovenska olimpijska bakla« že od aprila potuje po slovenskih občinah in povezuje mlade tekače, rekreativne ter vrhunske športnike v neponovljivo zgodbo o športnem narodu.

Preteklo soboto, 19. junija, je bakla prispela tudi v občino Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Štart bakle je bil pri občinski stavbi, cilj pa na nogometnem igrišču pri Osnovni šoli Vitomarci. V ciljni areni se je odvil krajši program, kjer sta, ob obisku »Slovenske olimpijske bakle« in največjem športnem dogodku v občini, tradicionalnem že 20. Sandijevem memorialu, zbrane nagovorila andraška županja Darja Vudler Berlak in predsednik Kluba malega nogometa Vitomarci Darko Rojs. Z baklo so v spremstvu županje tekli otroci iz nogometne šole Kluba malega nogometa Vitomarci, Taja Pučko večkratna prvakinja do 16. let v skoku v daljino, Bor Rehak Friš, večkratni prvak v break danceu, ki se pripravlja na OI 2024 v Parizu in Tadej Kostanjevec, državni reprezentant v disciplini TRAP.

Tako je tudi Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah pripomogla k promociji športa, povezovanju ljudi, mladih in rekreativnih športnikov z vrhunskim športom, pa tudi širjenju olimpijskih vrednot in simbolov ter olimpijskega gibanja ter izražanju podpore slovenskim olimpijcem na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X