728×90 – glava
728×90 – glava
V LENARTU DANES ODKRITJE STEBRA DRŽAVNOSTI

V LENARTU DANES ODKRITJE STEBRA DRŽAVNOSTI

V letošnjem letu, ko praznujemo 30. obletnico naše samostojnosti in neodvisnosti, občina Lenart ob podpori državnega vrha postavlja STEBER DRŽAVNOSTI.

Z omenjenim spomenikom, ki ga je iz umetnega kamna in brona izdelal Andrej Gaberi, bo lepo dopolnjen prostor na zelenici ob Rotovžu, kjer je bila pred tridesetimi leti posajena lipa – kot simbol nove države. Kot je povedal župan Janez Kramberger, si želijo, da bi nas ta simbol povezal, nam dal upanje in spodbudil odgovornost slehernega v naši skupnosti.

V počastitev dneva državnosti in 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije bo danes, 23. junija, ob 16.30 uri v cerkvi Sv. Lenarta potekala maša za domovino, ob 18. uri pa bo proslava v Mestnem parku dr. Jožeta Pučnika. podrobneje župan mag. Janez Kramberger:

Pozdravna nagovora bosta imela župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger ter poslanec Državnega zbora RS Franc Breznik. V kulturnem programu bodo nastopili Garda Slovenske vojske, Slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart, Eva Kurnik in Matic Lorbek, Il Divji, učenci glasbene šole in drugi domači kulturniki.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X