728×90 – glava
728×90 – glava
V OBČINI RAČE – FRAM PODELILI OBČINSKA PRIZNANJA

V OBČINI RAČE – FRAM PODELILI OBČINSKA PRIZNANJA

Občina Rače-Fram je 21. junij, prvi poletni dan, izbrala za svoj praznik. Tako so se tudi letos, že 22-ič zapored, ob tej priložnosti v času od 11. do 21. junija zvrstile številne in raznolike kulturne, glasbene in zabavne prireditve.

Celotno dogajanje je doseglo vrhunec na praznični večer, ko so bile na osrednji prireditvi v imenitnem ambientu grajskega dvorišča v Račah podeljene zlate županove petice osnovnošolcem, ki so vseh devet let osnovnošolskega izobraževanja zaključili z odličnim uspehom, priznanja župana posameznikom ali društvom za posebne dosežke in dolgo ter požrtvovalno delo na humanitarnem, društvenem ali kakšnem drugem za lokalno skupnost pomembnem področju, ter spominske plakete.

Iz rok župana Občine Rače-Fram Branka Ledineka so zlate petice prejeli devetošolci: Robert Koren, Matija Leva, Lukas Aleksander Zidanšek, Kaja Gorkič, Nina Gorkič, Enej Marčič, Eva Simonič, Zoja Strmšek, Tjaž Šalamun, Lukas Vek, Lana Voglar iz OŠ Rače ter Minka Babič, Miha Gorše Pihler, Zoja Helbl, Manca Karo, Maja Voglar Rodošek, Maša Belas, Anej Grujič, Eva Lah, Tinkara Škrinjar iz OŠ Fram.

S priznanjem župana so bili za posebno opaženo delo na društvenem področju nagrajeni Marija Pečovnik, Zvonimir Stanko, Vlado Petrovič, Jože Lešnik, Martina Pauman, Mojca Petelinšek, Marjan Plečko, Nada Čelofiga, Vito Žuraj, Simona Napast, Milan Bela, Koncertna dejavnost KUD Rače in Vladimir Frangež.

Spominsko plaketo so prejeli Majda Vake za ohranjanje tradicije slovenske ljudske pesmi doma in po svetu, Slavko Osebik za dolgoletno uspešno sodelovanje in pomoč pri delu društev v občini Rače – Fram in Vokalna skupina Virtus za vsa prizadevanja, dosedanje glasbene uspehe in promocijo občine.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X