728×90 – glava
728×90 – glava
V OBČINI SV. JURIJ V SLOVENSKIH GORICAH PODELILI OBČINSKA PRIZNANJA ZA LANI IN LETOS

V OBČINI SV. JURIJ V SLOVENSKIH GORICAH PODELILI OBČINSKA PRIZNANJA ZA LANI IN LETOS

Potem ko je koronavirus v Občini Sv. Jurij v Slovenskih goricah odnesel že dva občinska praznika in sta dve pomladi v Jurovskem Dolu minili brez praznovanja tradicionalnih Jurijevih dnevov, je Občina v sodelovanju s Kulturnim društvom Ivan Cankar Jurovski Dol konec junija vseeno uspela pripraviti dogodek, na katerem so obudili spomin na petnajstletno delovanje občine in se s podelitvijo priznanj zahvalili vsem posameznikom, ki so na poseben način prispevali k sooblikovanju lokalne skupnosti v preteklih dveh letih.

OBČINSKA PRIZNANJA 2019
Za leto 2020 so priznanja za poseben prispevek pri razvoju Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah prejeli: Milena Kokol in Aleksander Purgaj za pripravo knjige o Ivanu Roškarju in ohranjanje kulturne dediščine kraja, Dušan Ribič za dolgoletno udejstvovanje v športnem društvu, Anica Žnofl za dolgoletno udejstvovanje v gasilskem društvu, Vida Ornik za dolgoletno udejstvovanje v kulturnem društvu.

Jurijev srebrnik za leto 2019 sta prejela: Miroslav Puhner za več kot petinštiridesetletno predanost ljubiteljskemu kulturnemu ustvarjanju, ki še traja, in Alojz Andrejč za dolgoletno aktivno delovanje v športnem društvu in na drugih področjih družbenega življenja.

Jurijev zlatnik, najvišje priznanje Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah, je za leto 2019 prejel upokojeni ravnatelj Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski Dol Stanislav Senekovič za poseben doprinos k razvoju območja današnje občine na več ravneh delovanja družbenega življenja.

Plaketo župana je prejel Boris Demšar za uspešno poslovanje in investiranje na območju Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

OBČINSKA PRIZNANJA 2020

Kdo so letošnji dobitniki priznanj, pa nam je povedal župan Peter Škrlec:

Župan se je na prireditvi v svojem nagovoru zahvalil za aktivno in plodno sodelovanje za vsa pretekla leta in predstavil zastavljene cilje za bližnjo prihodnost. Tako Sosesko za šolo in Sončno sosesko čaka asfaltiranje ceste, izbran je investitor za izgradnjo večstanovanjske stavbe in pripravljen je prostorski načrt za izgradnjo naselja s približno 25-imi hišami v izvedbi privatnega investitorja. Kot so še zapisali na svoji spletni strani, ima občina tudi svoje sanje, in sicer po povečanju obstoječega vrtca in po večji trgovini.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X