728×90 – glava
728×90 – glava
BENEDIKTOVO ’21 SE ZAKLJUČUJE TA KONEC TEDNA

BENEDIKTOVO ’21 SE ZAKLJUČUJE TA KONEC TEDNA

V Benediktu so 2. julija začeli s praznovanjem 22. občinskega praznika. Začeli so z otvoritvijo kulturne poti po Občini Benedikt ter Osrednjo občinsko proslavo, ves teden pa je bil v znamenju kulturnih, športnih, družabnih in drugih dogodkov.

Ob otvoritvi kulturne poti so postavili informacijsko tablo s kratko predstavitvijo Doma kulture Benedikt ter natisnili informacijske mape z bogato vsebino o točkah znamenitosti, ki jih je vredno obiskati.

Na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku so pripravili bogat kulturni program, župan je podelil priznanja najboljšim učencem ter zbranim predstavil že izvedene investicije v občini, hkrati pa je predstavil vizijo razvoja občine. Slavnostna govornica je bila državna sekretarka Službe vlade za razvoj in kohezijsko politiko Monika Kirbiš Rojs, zbrane pa je nagovoril tudi poslanec Franc Breznik.

Praznovanje se je nadaljevalo tudi v soboto, ko so benediški gasilci pripravili Večer s Čuki, na katerem se je zabavalo staro in mlado.

V tem tednu so pripravili sprejem novorojenk in novorojencev, rojenih v letu 2020, ter njihovih staršev, Musica Benedikt je pripravila pogovor na temo duhovnosti, skozi občino so tekli s slovensko olimpijsko baklo, predstavili novo plezalno steno v športni dvorani ter se nasmejali do solz na stand-up nastopih. Ta teden so se zvrstili še krvodajalska akcija, tekmovanje v streljanju z zračno puško, srečanje gospodarstvenikov in podjetnikov, športni oziroma kolesarski navdušenci pa so se tudi odpravili na kolesarjenje po občini za vse generacije.

Benediktovo ’21 se zaključuje ta konec tedna s farnim žegnanjem. Že danes, v petek, pa župan Milan Repič vabi na lokalno tržnico:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X