728×90 – glava
728×90 – glava
SLOVENSKA OLIMPIJSKA BAKLA ZAOKROŽILA PO OSREDNJIH SLOVENKSIH GORICAH

SLOVENSKA OLIMPIJSKA BAKLA ZAOKROŽILA PO OSREDNJIH SLOVENKSIH GORICAH

Slovenska olimpijska bakla je v preteklih dneh zaokrožila po osrednjih Slovenskih goricah. Po tem, ko je bila najvišje pri nas, na Triglavu, je dosegla tudi najnižjo točko našega morja 37 metrov pod gladino, znano tudi kot podvodni Triglav. Bakla, ki že od konca aprila kroži po državi, nosi v sebi veliko simbolike in v tem tednu je ta simbolika prežela tudi srca slovenjegoriških športnikov in vseh ostalih občanov.

Slovenska olimpijska bakla je najprej v ponedeljek obiskala Občino Sveti Jurij v Slovenskih goricah, nosilci so bili domači uspešni športniki: tekači Jože Čeh, Gregor Verbošt in Tadej Verbošt, profesor športne vzgoje na jurovski osnovni šoli Luka Sambolec in učenci Kaja Žnuderl, Svit Sambolec in Tinej Murko.

V torek so baklo sprejeli v občini Cerkvenjak, kjer jo je nosilo blizu 30 cerkvenjaških športnikov, članic in članov športnih klubov in društev. V torek so z baklo tekli še v Benediktu, Sveti Trojici in na Sveti Ani. Kot lahko preberemo na facebook strani občine Sveta Ana, so jekleno voljo, olimpijski duh in veselo razpoloženje kljub poletni pripeki izkazali prav vsi sodelujoči na dogodku, ki so s plemenito jeklenico pretekli, prehodili ali celo preplesali »častni olimpijski krog« v Športnem parku Sveta Ana. Sodelovalo je 10 ekip, manjkalo pa ni niti slovenske pesmi, mažoretnih korakov, norčavih akrobacij, anovske gibanice in žlahtne kapljice anovskih vinogradnikov.

Na Sveti Ani so sodelovali tudi varovanci Socialno-varstvenega zavoda Hrastovec. Tudi oni so baklo nosili v duhu povezovanja in z veliko željo, da tudi oni pripomorejo k temu, da bi se olimpijski športni duh ponesel naprej.

V sredo so dobra volja, ponos in veselje povezali nosilce bakle in športne ekipe, ki so z zastavami spremljali baklo po Poleni v Lenartu: člani Kolesarskega kluba TBP Lenart, tekači društva Majstri Lenart, odbojkarice kluba Zoja Lenart ter člani lenarškega košarkarskega in nogometnega kluba. Podžupan Občine Lenart Franci Ornik je v nagovoru dejal, naj pozabimo na razprtije in naj bo šport tisti, ki nas združuje, kot navijače, kot športnike, kot narod in državo.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X