728×90 – glava
728×90 – glava
KNJIŽNICA LENART: CEKAR POLETNEGA BRANJA

KNJIŽNICA LENART: CEKAR POLETNEGA BRANJA

V Knjižnici Lenart so ob začetku poletja, v času, ki je zaznamovan s šolskimi poletnimi počitnicami in dopusti in ko uporabniki njihove knjižne police še posebej pridno praznijo, pripravili tudi nekaj predlogov za branje. Morda pa najdete tudi kaj zase!

Na valovih besed, si pričarajmo lepši svet!

Mojca ŠIROK: Pogodba
Založba Mladinska knjiga, 2018
Mojca ŠIROK: Evidenca
Založba Mladinska knjiga, 2021
Mojca Širok je širšemu krogu poznana kot publicistka in dolgoletna dopisnica RTV Slovenija iz Rima. Pred tremi leti je izdala svoj prvi kriminalni roman Pogodba, ki je požel vsa priznanja bralcev. V Pogodbi je bralce popeljala med umazane posle italijanske mafije in italijanske politike, v drugem delu trilogije z naslovom Evidenca, pa prepleta italijansko podzemlje s slovenskim.

Vinko MODERNDORFER: Sončnica
Založba Mladinska knjiga, 2021
Sončnica je mladinski roman, ki je izšel v zbirki Sinji galeb, vendar ga priporočamo tudi odraslim, predvsem staršem. V zgodbi si glavni vlogi izmenjujeta petnajstletna sošolca Ajda in Voranc, ki sta tudi soseda in prijatelja že od malih nog. V bližino njunega doma se preseli brezdomka, o kateri pišeta raziskovalno nalogo, poimenujeta jo Sončnica, ker rada nosi zataknjene sončnice za klobukom. Poučna, priporočamo!

Alke JOSHI: Umetnica s kano
Založba Učila, 2020
Umetnica s kano je barvita pripoved o boju mlade ženske v tradicionalnem svetu Indije, kjer so ljudje še vedno razdeljeni po kastah, na eni strani se bohotijo bogati v vsej svoji veličini, na drugi strani revščina pesti ogromne množice ljudi. Vabljeni v drugi svet!

C. S. LEWIS: Zgodbe iz Narnije
Založba Mladinska knjiga
Serija Zgodb iz Narnije za mlade bralce velja za eno najbolj priljubljenih domišljijskih zgodb vseh časov. Živali govorijo. Drevesa hodijo. Deželi pa vlada človek. Pustolovščinam kar ni videti konca. Pomislite, ali ni poletje kot nalašč za dogodivščine?

Dean NICHOLSON: Nalin svet
Založba Učila, 2020
Dean je škotski kolesar in popotnik in pri tridesetih se odloči, da bo prekolesaril svet. V bosanskih gorah na poti sreča malo muco, ki osvoji njegovo srce in postane njegova sopotnica. Avtor je o njunih dogodivščinah napisal knjigo. Ganljiva pripoved!

Tadeja ŠEF: Soba številka 10
Najboljša kratka zgodba, namenjena odraslim bralcem, je Soba številka 10 izpod peresa Tadeje Šef. Če ste pogovor z avtorico in predstavitev njene zgodbe zamudili, brez skrbi, videoposnetek dogodka je dostopen na naši spletni strani in na Facebook strani Knjižnice Lenart. Dobrodošli v sobi številka 10!

Knjige so za vas brali in izbrali v Knjižnici Lenart.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X