728×90 – glava
728×90 – glava
V LOVRENCU NA POHORJU HUDOURNIŠKE POPLAVE ODNESLE MOSTOVE IN CESTE

V LOVRENCU NA POHORJU HUDOURNIŠKE POPLAVE ODNESLE MOSTOVE IN CESTE

Na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem in tudi drugod so se včeraj popoldne in zvečer razbesnele močnejše nevihte in nalivi, ki so povzročili številne težave prebivalcem. Meteorna voda je zalivala objekte in ceste, močan veter je na Štajerskem odkril nekaj streh ter podrl nekaj dreves. Po podatkih agencije za okolje so močno narasli vodotoki s Pohorja, predvsem Oplotnica, Dravinja in Mislinja.

Velike težave je neurje povzročilo tudi v Lovrencu na Pohorju, kjer je narasel vodotok Radoljna, na območju zaznavajo ogromno škodo. Podrobneje o trenutnem stanju župan občine Lovrenc na Pohorju Marko Rakovnik:

Na občini prav tako vse prebivalce v bližini reke Radoljne naprošajo, da spremljajo vodostaj in prihajajočo vremensko napoved. V kolikor občani nimajo možnosti varnega zavetja pri sorodnikih ali prijateljih, je Gasilski dom varna točka.

Po neurju jim je že uspelo izvesti prevezavo vodovodne cevi čez potok Radoljna, katera je bila uničena ob včerajšnjem neurju. Kljub temu, da so v sklopu izvedbe prevezave izvedli vse postopke, da bi v gospodinjstvih iz pip tekla zdravstveno ustrezna pitna voda, pa občina vsem občanom priporoča, da po ponovni vzpostavitvi vodovoda vodo na pipah pustijo teči vsaj 3 minute in da vodo preventivno prekuhavajo še vsaj prihodnje 3 dni.

Foto: Občina Lovrenc na Pohorju

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X