728×90 – glava
728×90 – glava
BENEDIKT: REVITALIZACIJA VODNJAKA ŠTAJNGROVA

BENEDIKT: REVITALIZACIJA VODNJAKA ŠTAJNGROVA

Za spodbujanje lokalnega razvoja so po Sloveniji ustanovljene lokalne akcijske skupine, imamo jo tudi v Slovenskih goricah – to je LAS Ovtar Slovenskih goric. Partnerji LAS-ov so poleg občin tudi druge pravne in fizične osebe, ki imajo skupen interes po združevanju z namenom spodbujanja celovitega in uravnoteženega razvoja lokalnih območij in s ciljem spodbujanja socialnega vključevanja, boja proti revščini in diskriminaciji, zmanjševanja regionalnih razvojnih razlik in gospodarskega razvoja lokalnega območja. Njihov cilj je tudi prispevati k ohranjanju narave, varstvu okolja, kulturni dediščini in kulturni krajini.

Potem ko so v marcu in aprilu skupno zaključili kar 7 operacij, pa so v sredini maja potrdili tri nove operacije, ki bodo sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Te operacije so Doživljajska pot v Občini Sveta Ana, Čisto in pisano v Občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah, v Benediktu pa Vodnjak Štajngrova – o tem zadnjem smo se pogovarjali z županom Občine Benedikt Milanom Repičem:

Revitalizacija vodnjaka Štajngrova bo sofinancirana iz evropskega sklada za razvoj podeželja, podrobneje o samem projektu pa Milena Grabušnik iz LAS Ovtar Slovenskih goric:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X