728×90 – glava
728×90 – glava
ARSANA NA PTUJU TUDI LETOS NAVDUŠUJE Z EDINSTVENIMI NASTOPI SVETOVNO ZNANIH GLASBENIKOV

ARSANA NA PTUJU TUDI LETOS NAVDUŠUJE Z EDINSTVENIMI NASTOPI SVETOVNO ZNANIH GLASBENIKOV

Festival Arsana tudi letošnje poletje navdušuje s festivalskim dogajanjem na Ptuju.

V soboto, 25. julija, je za vokalni vrhunec poletja na Ptuju poskrbela skupina Naturally 7. Na dvorišču Minoritskega samostana je zasedba požela stoječe ovacije. Kralji “a capella” glasbe so se predstavili z virtuoznim nastopom, v katerem je sedmerica Američanov izključno s svojimi glasovi posnemala bobne, bas, kitaro, trobila in klaviature ter ustvarila presenetljive zvoke polnega benda in orkestra. Tudi direktor festivala Mladen Delin je izrazil izjemno zadovoljstvo po dogodku:

Tudi ptujska županja Nuška Gajšek ni mogla skriti navdušenja:

Pestro je bilo pretekli konec tedna tudi na Slovenskem trgu, kjer je nastopila Mia Rebec. V sklopu Festivala Arsana potekajo tudi dogodki za otroke – v nedeljskih dopoldanskih urah se je tako v Mestnem kinu odvil Kino Vrtiček – Troli na svetovni turneji. Ogledu filma je sledila še glasbena delavnica, kjer so otroci raziskovali svoj glas, se naučili novo pesem ter se ustvarjalno glasbeno izražali.

Dogodki na Arsani se nadaljujejo tudi ta teden, za najmlajše so pripravili glasbeno pravljico in ustvarjalne delavnice, na dvorišče Minoritskega samostana so prišli Sabina Cvilak, Janez Dovč in Goran Krmac, prihajajo še Perpetuum Jazzile, za zaključek bodo v soboto poskrbeli v Sončnem parku, kjer bodo nastopili Infected, Joker out, odvil pa se bo tudi Večer Amy Winehouse by June.

Foto: Festival Arsana

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X