728×90 – glava
728×90 – glava
AKTIVNOSTI MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA INVALIDOV LENART

AKTIVNOSTI MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA INVALIDOV LENART

Medobčinsko društvo invalidov ima na območju Upravne enote Lenart in vseh šestih občinah več kot 350 članov in okrog 150 simpatizerjev oziroma podpornikov. Za društvom je že 40 letno delovanje izvajajo pa 8 socialnih programov nam je povedal predsednik društva Dušan Derganc:

Dušan Derganc

Epidemija je vplivala tudi na njihove dejavnosti in tako lani tradicionalnega srečanja invalidov na Kopah ni bilo, letos pa se bodo srečali to soboto 7. avgusta:

Dušan Derganc

Medobčinsko društvo invalidov Lenart letos obeležuje 40 letnico delovanja. V začetku julija se je svečanosti ob tem jubileju udeležilo 188 članov društva. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Drago Novak, ki je podelil tudi priznanja zveze, ki so jih prejeli: Medobčinsko društvo invalidov Lenart, Anica Kajzersperger in Franc Vidovič. Medobčinsko društvo invalidov pa je priznanja podelilo vsem dvanajstim poverjenikom društva in vseh šest občin iz Upravne enote Lenart je prejelo častne listine. Priznanja pa je prejelo tudi pet članov za dolgoletno delo, to so Lojzka Špindler, Elizabeta Bauman, Emilija Šuman, Marija Perko in Nada Koletnik. Priznanje je prejel tudi Rudi Tetičkovič, ustanovitelj pevskega zbora Medobčinskega društva invalidov Lenart in sedanji pevovodja Vlado Maguša. Zbrane je nagovoril tudi predsednik društva Dušan Derganc, ki je podal poročilo o delu in med drugim dejal, da so takoj, ko so razmere dopuščale začeli z delom. Tako se je mešani pevski zbor MDI udeležil 23. revije pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije, izvedli so tudi izlet v Grosuplje, kjer so se srečali z znanim župnikom Martinom Golobom in si v Stični ogledali samostan in krščanski muzej.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X