728×90 – glava
728×90 – glava
V NEDELJO DOBRODELNO KOLESARJENJE OD MAKOL DO APAČ

V NEDELJO DOBRODELNO KOLESARJENJE OD MAKOL DO APAČ

Bogomir Bogo Dolenc iz Makol je v Sloveniji znan po ekstremnih športnih podvigih, katerih finančni izkupiček vedno v celoti gre za dobrodelne namene. K tem podvigom zmeraj povabi in privabi tudi širšo javnost, tako je skupaj z drugimi deležniki v preteklih letih pripravil nekaj odmevnih športnih dogodkov, med njimi tek okoli Slovenije leta 2019.

Sredstva, zbrana na teh dobrodelnih dogodkih, vedno v celoti namenijo končnim uporabnikom – fundaciji, ki skrbi za otroke z rakom, socialni kuhinji in podobno.

2017 – Projekt 10 maratonov v 10 dneh, sredstva so se zbirala za socialno kuhinjo in za
namen toplih obrokov za lačne (zbranih sredstev za več kot 1200 toplih obrokov).
Bogo Dolenc je pretekel 10 dolžin maratonov v 10 zaporednih dneh.


2018 – Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh, sredstva so se zbirala za
fundacijo Mali vitez, zbranih sredstev je bilo več kot 33.000 evrov. Bogo je odtekel 42 dolžin maratonov v 42 zaporednih dneh. Dogodki so bili organizirani na stadionih, v mestnih središčih in na lokalnih tekaških progah, sodelovalo na dogodkih, teklo ali se gibalo je več kot 6.700 udeležencev. Sporočilo dogodkov je bilo zdrava rekreacija, gibanje in skrb za zdravje.

2019 – Športno-dobrodelni projekt Okrog Slovenije 2019 – za male viteze, sredstva so se
zbirala za fundacijo Mali vitez, zbranih sredstev je bilo več kot 17.200 evrov. Bogo je odtekel več kot 1200 km v 12 zaporednih dneh, trasa je potekala nekako čim bližje meji Slovenije, s startom in ciljem v Črni na Koroškem. Dogodki so bili podprti s strani več kot 70 občin, 10 osnovnih šol je imelo organizirane športne dneve in so se pridružili na trasi teka, z Bogom je teklo več kot 1000 posameznikov na celotni trasi.

Kot športnik Bogo Dolenc sodeluje tudi z občino Apače že nekaj let, vedno z namenom spodbujanja ljudi h gibanju in izvedbi športnih dogodkov, kakor tudi na dobrodelnem področju. Občina je sodelovala že pri podvigu leta 2019, to nedeljo, torej jutri, pa bodo izvedli rekreativno dobrodelno kolesarjenje iz Makol v Apače. Dolžina kolesarjenja je 75 km, trasi se bo mogoče pridružiti tudi na vmesnih postajah, tako da lahko odkolesarite le del poti. Zadnja vmesna postaja pred ciljem bo v Benediktu. Več o tem pa Bogo Dolenc:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X