728×90 – glava
728×90 – glava
PRVI ŠOLSKI DAN POSEBEN TUDI ZA NOVEGA RAVNATELJA OŠ SV. ANA

PRVI ŠOLSKI DAN POSEBEN TUDI ZA NOVEGA RAVNATELJA OŠ SV. ANA

Za 193.116 učencev in 76.000 dijakov se je danes začelo novo šolsko leto, že tretje v znamenju epidemije novega koronavirusa.

Pouk bo potekal v šoli po modelu B, tako kot se je prejšnje končalo. Ob upoštevanju higienskega režima in preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja covida-19. Učenci zadnjega triletja in dijaki se bodo prostovoljno samotestirali, za učitelje pa velja pogoj PCT.

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je v poslanici ob začetku novega šolskega leta šolarje pozvala, naj ne pozabijo na vrline in pravila varnosti. Šolarjem je zaželela zanimivo, znanja polno in zdravo novo šolsko leto ter naj bodo odgovorni ter spoštljivi do sebe in do drugih.

Predsednik republike Borut Pahor je pa izpostavil, virusa nismo uspeli omejiti do te mere, da bi z njim lahko normalno živeli, še vedno so potrebni posebni ukrepi, storiti je pa treba vse za varen pouk v šolah celo leto:

Borut Pahor

„S skupnim sodelovanjem ustvarimo otrokom prijazen in vesel vstop v novo šolsko leto,“ je popotnica – želja s katero je novo šolsko leto pospremil ravnatelj OŠ Sv. Ana Aleksander Šijanec. V tem šolskem letu bo OŠ Sv. Ana obiskovalo 250 otrok, od tega 18 na podružnici v Lokavcu. V vrtec pa je letos vpisanih že 98 otrok, še sedem malčkov pa se vključilo kasneje. Tako bodo s pridom uporabljali nove prostore v prizidku, ki ga je občina zgradila letos:

Aleksander Šijanec

Aleksander Šijanec je ravnateljevanje prevzel s 1. julijem ob upokojitvi Borisa Mlakarja, tako je to tudi njegov prvi pravi ravnateljski dan. Ob sprejemu otrok pa je izrazil tudi svoje želje ob novem šolskem letu:

Aleksander Šijanec

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X