728×90 – glava
728×90 – glava
V LOVRENCU NA POHORJU NA SLAVNOSTNI SEJI PODELILI OBČINSKA IN ŽUPANOVA PRIZNANJA

V LOVRENCU NA POHORJU NA SLAVNOSTNI SEJI PODELILI OBČINSKA IN ŽUPANOVA PRIZNANJA

V Lovrencu na Pohorju so ob zaključku Jezernikovih dnevov, s katerimi so zaznamovali 23. občinski praznik, v soboto, 28. septembra, pripravili slavnostno sejo občinskega sveta.

Na seji so se spomnili bogate zgodovine kraja, ki sega v leto 1901 in čas Šentpavelskih benediktincev, po okoliških hudournikih poganja vodne mline lovrenških fužinarjev in steklarjev ter se zaradi svoje lege ponaša celo z nazivom klimatsko okrevališče.

Župan Marko Rakovnik je na slovesnosti podelil priznanja za večletno izjemno uspešno delo in dejanja, ki imajo izreden pomen za občino. V svojem nagovoru je izpostavil edinstvenost kraja in povedal, da prihodnost Lovrenca na Pohorju sloni predvsem na ljudeh, posameznikih, skupinah in društvih, ki s svojim udejstvovanjem na najrazličnejših področjih, s prizadevnostjo in samoiniciativnostjo Lovrencu dajejo prav poseben pečat. S priznanji so se poklonili tistim, ki so pri prizadevanjih za razvoj kraja in občine, pri promociji občine v letošnjem letu posebej izstopali.

Priznanje Občinskega sveta Občine Lovrenc na Pohorju za leto 2021 so prejeli: Ansambel Lovrenških 6 ob 55-ti obletnici delovanja, Ročnodelski krožek Pikapolonice za 30 let delovanja in ustvarjanja ročnih del, Angela Obrulj za prizadevno delo na področju čebelarstva in vodenje društva, Breda Hraščanec za prenovo gozdne učne poti Ruta in Gaj Herman za zagnanost in inovativnost pri promociji Lovrenca.


Županovo priznanje za leto 2021 pa so prejeli Tovarna kos in srpov za 140 let delovanja, Čebelarsko društvo Lovrenc na Pohorju za 100 let delovanja društva, Prostovoljno gasilsko društvo Lovrenc na Pohorju za požrtvovalno in nesebično pomoč ob naravnih nesrečah in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije.

Foto: Občina Lovrenc na Pohorju

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X