728×90 – glava
728×90 – glava
V EUROPARKU TOKRAT NAVDUŠUJEJO ORJAKI OCEANOV

V EUROPARKU TOKRAT NAVDUŠUJEJO ORJAKI OCEANOV

Za vse navdušence nad naravo in željne spoznavanja neznanega sveta, polnega neverjetnih, včasih nevarnih, a vedno dih jemajočih bitij so v Europarku na ogled postavili razstavo Orjaki oceanov. Na ogled bo do 20. septembra.

Na razstavi boste »spoznali« številne eksponate, ki vam bodo omogočili raziskovanje skrivnostnih globin svetovnih oceanov in razkrili nekatere skrivnosti, ki so skrite na teh malo raziskanih ozemljih. Pozdravili vas bodo velikani oceanov, gre pa za eno največjih zbirk v Srednji Evropi, ki je polna čeljusti in zob morskih psov z vsega sveta. Pokukali boste lahko v interaktivno območje in pogledali v »modri svet« z uporabo virtualne resničnosti ali stene zvočnih posnetkov. Poslušali boste lahko glasove in zvoke številnih podvodnih bitij. Od blizu boste lahko med drugim »srečali« modrega kita, največjo žival na Zemlji, kita glavača, orko, ki je najvišja predstavnica družine delfinov, orjaške lignje, belega morskega psa in ogromno oceansko manto, ki spada v skupino skatov.

Razstava je postavljena v tematske scenarije, ob ogledu pa boste odnesli pristna in izjemna doživetja srečanj s podvodnimi bitji.

Foto: Europark Maribor

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X