728×90 – glava
728×90 – glava
V SOBOTO SE BO ODVILA JUBILEJNA 40. STIČNA MLADIH

V SOBOTO SE BO ODVILA JUBILEJNA 40. STIČNA MLADIH

V soboto, 18. septembra, bo potekal jubilejni 40. festival Stična mladih. Srečanje slovenskih katoliških mladih se bo pričelo z zbiranjem ob 10. uri in sklenilo z večernim programom ob 21.15.

40. Stična mladih poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in Slovenske škofovske konference. Organizatorji pripravljajo pester program. V uvodnem delu se bodo spomnili 40. obletnice festivala, temu pa bo sledila sv. maša, ki jo bo vodil mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. V popoldanskem času bodo potekale raznolike delavnice in športni turnir. Tekom dneva bo priložnost za adoracijo, sveto spoved in druženje. Za vse udeležence bo na voljo topla večerja, po večerji pa bo potekal večerni koncert s Stična bendom, skupino Svetnik in Abendom.

Več o tem, kako bodo proslavili 40. obletnico festivala, pa Lucija Marinček iz organizacijskega odbora Stične mladih:

Geslo letošnjega srečanja se glasi “Utrdi moje korake” (prim. Ps 40,3) in nagovarja strah in negotovost med mladimi. Govori Matevž Mehle, direktor Katoliške mladine:

Zaradi epidemioloških ukrepov pričakujejo manjšo udeležbo kot v preteklih letih. Pred dvajsetimi leti je Stično mladih obiskalo tudi več kot 10 tisoč ljudi. Vstopnice za dogodek je letos prvič mogoče kupiti že v predprodaji prek spleta po nižji ceni kot na dan dogodka. Udeleženci se na srečanje lahko pripeljejo s Stična vlakom, organiziranimi avtobusnimi prevozi ali pa pridejo v lastni režiji. Za udeležbo na dogodku bo obvezno izpolnjevanje pogoja PCT ter upoštevanje vseh aktualnih zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, bodo pa udeležencem omogočili izvedbo hitrega testiranja ali cepljenja. Več Klara Rogina, koordinatorka festivala:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X