728×90 – glava
728×90 – glava
Z Ovtarjem na tržnico v Cerkvenjak

Z Ovtarjem na tržnico v Cerkvenjak

Na Razvojni agenciji Slovenske gorice si prizadevajo oživiti tržnično dejavnost in predstaviti lokalno ponudbo širši populaciji v regiji, da bi čim več prebivalstva pričelo uporabljati lokalno pridelane pridelke in izdelke. V poletnih mesecih so že gostovali v Sv. Trojici, Benediktu in na Sv. Ani.

Naslednji tržnični dogodek bomo v sodelovanju z Občino Cerkvenjak organizirali v CERKVENJAKU, in sicer v PETEK 17. 9. 2021, med 17. in 21. uro, na platoju pred gasilskim domom Cerkvenjak.

Pripravili so predstavitev lokalnih ponudnikov, društev, domače obrti, pokušino vina in kulinarike…

Spremljevalni program:
– Na tržnici se bo s praktičnimi nasveti pridružila tudi Miša Pušenjak, specialistka za zelenjadarstvo s KGZ Maribor, ki bo na voljo za vsa vprašanja glede pridelave zelenjave in drugih rastlin.
– Program bodo popestrili tudi s show cookingom, kjer bo Mojca Polak z Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor pripravila nekaj degustacij in zanimivih receptov.
– Ob 17.30. uri bo na voljo brezplačen vodeni ogled po Etnografskem muzeju zbirke Feliksa Rajha (Tušakova vila, Cerkvenjak 32, zbor pred stavbo).
– V času prireditve nam bo Prostovoljno gasilsko društvo Cerkvenjak demonstriralo prikaz gašenja požara v gospodinjstvu, obiskovalci pa boste lahko preizkusili tudi del gasilske opreme.

To jesen tržnične dogodke pripravljajo še:

  • 24.9.2021 – Jurovski Dol
  • 8.10.2021 – tržnica Lenart
  • 16.10.2021 – Šentilj

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X