728×90 – glava
728×90 – glava
LENART: ČEZ BIROKRATSKE MLINE USPELO ČISTILNI NAPRAVI, TI POSTOPKI ZDAJ ČAKAJO ŠE SEVERNO OBVOZNICO

LENART: ČEZ BIROKRATSKE MLINE USPELO ČISTILNI NAPRAVI, TI POSTOPKI ZDAJ ČAKAJO ŠE SEVERNO OBVOZNICO

V septembru je župan občine Lenart podpisal izvajalske pogodbe za gradnjo čistilne naprave v Lenartu. Pogodbo za tri sklope je župan podpisal z direktorjem podjetja CID – Čistilne naprave Brankom Potočnikom, za še en sklop pa z Janezom Belno, direktorjem podjetja Komunala Slovenske gorice. S to investicijo bodo v Lenartu uredili odvajanje in čiščenje odpadnih voda ter hkrati omogočili kapacitete za prevzem grezničnih gošč in blata iz malih komunalnih čistilnih naprav. Pogodbe so podpisali v vrtcu v Lenartu, otroci so ob tem pripravili kratek kulturni program, skupaj pa so potem še posadili lipo. Prisoten je bil tudi minister za okolje in prostor Andrej Vizjak, ki je povedal, da čistilna naprava pomeni pomemben korak naprej k skrbi za čisto in za prebivalce varno okolje.

Župan in minister sta v Lenartu na podpisu teh izvajalskih pogodb sicer govorila o še enem težko pričakovanem projektu v občini, to je izgradnja severne obvoznice. Tudi tukaj občina poleg drugih pristojnih ministrstev usklajuje zadeve tudi še z ministrstvom za okolje:

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak


Izgradnja severne obvoznice v Lenartu je pomemben projekt in je nujno potrebna, saj se Lenart duši v prometu – skozenj vsakodnevno pelje skoraj 25 tisoč vozil, od tega skozi strogi center tudi vedno več težkih tovornih vozil. Potem ko je lani kazalo, da se bodo dela končno začela, pa se je spet ustavilo. Župan pove, da je tudi severna obvoznica ena izmed zgodb, katere razplet se čaka že predolgo:

Župan Janez Kramberger

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X