728×90 – glava
728×90 – glava
SIMONIČEVA DOMAČIJA V TRNOVSKI VASI POSEBNOST V VSEH POGLEDIH

SIMONIČEVA DOMAČIJA V TRNOVSKI VASI POSEBNOST V VSEH POGLEDIH

V Trnovski vasi so v septembru odprli prenovljeno Simoničevo domačijo. Kar nekaj časa je ta objekt čakal na prenovo, uredili so ga v sklopu projekta lokalne akcijske skupine Bogastvo podeželja, poimenovali so ga Življenje pod slamnato streho Simoničeve domačije.

Po javnem naročilu je dela na Simoničevi domačiji prevzel Janez Golnar iz Svetega Jurija ob Ščavnici, njegov podizvajalec je bil Ivan Lorenčič iz Bišečkega Vrha, ki je Simoničevi domačiji vrnil svojo podobo.

Cilj tega LAS-ovega projekta je medgeneracijsko povezovanje ljudi in ranljivih skupin za ustvarjanje socialnega ravnovesja, prenašanje znanja iz nekdanjih obrti na mlajše generacije ter ohranjanje kulturne dediščine in starih običajev. Ob tem so v projekt vključeni mladi kot obiskovalci delavnic, delavnice bodo prav tako brezposelnim prinesle kakšno novo vsebino, predvsem pa idejo, s katero bi lahko kasneje udejanjili začetek svoje samostojne poti ali pa kot dopolnilno dejavnost k obstoječim službam, projektu se v prihodnje priključujejo tudi kmečke žene.

Simoničeva domačija bo na enem območju obujala stare običaje, življenje nekoč ter medgeneracijsko povezovala. Kot so še zapisali v LAS-u Bogastvo podeželja, takšnega projekta in takšne hiške na tem območju do zdaj še ni bilo.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X