728×90 – glava
728×90 – glava
V NEDELJO SE PRI CERKVICI V RADEHOVI SPET SREČAJO LENARŠKI SKAVTI

V NEDELJO SE PRI CERKVICI V RADEHOVI SPET SREČAJO LENARŠKI SKAVTI

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je prostovoljna, nacionalna mladinska organizacija, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem otrok in mladih. Temelji na načelih, ki jih je v začetku 20. stoletja napisal Lord Robert Baden-Powell, ustanovitelj skavtskega gibanja.

V Sloveniji je bilo Združenje ustanovljeno leta 1990 na temeljih predvojnega slovenskega skavtstva in trenutno šteje več kot 5500 aktivnih članov. Razdeljeni so v štiri starostne skupine, vodi pa jih več kot 900 mladinskih voditeljev, prostovoljcev.

Osnovni namen skavtske vzgoje je prispevati k polnemu telesnemu, duševnemu, duhovnemu in družbenemu razvoju otrok in mladih, da bodo lahko postali trdne osebnosti, odgovorni državljani ter člani krajevnih, narodnih in mednarodnih skupnosti. Neformalne vzgojno-izobraževalne dejavnosti izvajajo s pomočjo skavtske metode, ki je v svetu priznana kot ena najučinkovitejših neformalnih vzgojnih metod za vzgojo samostojnih ljudi in okoljsko vzgojo.

Skavtske aktivnosti se po navadi začnejo v začetku oktobra, tudi v Lenartu je prvo srečanje ta konec tedna, tako nam je povedal načelnik slovenksih skavtinj in skavtov Nejc Kurbus:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X