728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Gusarska fešta z obiranjem oljk in mandarin v dolini reke Neretve

FOTO: Gusarska fešta z obiranjem oljk in mandarin v dolini reke Neretve

Jesen se odeva v paleto rumenih, rdečih in rjavih barv. Narava nas je tudi to pot obdarila. Nagradila celoletno delo in trud. Nagradila z dobrinami in priložnostjo za prijetno jesensko druženje s poslušalci Radia Slovenske gorice.


Prostranstvo delte reke Neretve so naši predniki že leta nazaj zasadili z razkošnimi sadovnjaki citrusov. Med njimi so zagotovo najslajše mandarine, ki dolino vsako jesen obarvajo v oranžno barvo. Domačini – potomci neretvanskih gusarjev – če se malo pošalimo – so tudi letos sprejeli skupino poslušalcev Radia Slovenske gorice. Z njihovimi tradicionalnimi čolni, trupicami so nas popeljali po kanalih reke Neretve, obirali smo oljke in mandarine. Pogostili so nas tudi z drugimi dobrotami, manjkalo pa ni glasbe in pesmi.

V Neumu smo uživali v all inclusive ponudbi hotela Zenit, okušali školjke, raztegnili meh in ob večerih konkretno nabrusili pete.

Obisk Medžugorja, vasice ki je v 40ih letih postala pravo romarsko središče, ljudi polni z upanjem, vliva voljo za soočanje z izzivi in nas poveže s samim seboj in ljudmi, ki jih imamo radi. Tudi v našem primeru je bilo tako.


Na naši Gusarski fešti v dolini reke Neretve so se stkale nove prijateljske vezi, domov pa smo prinesli lepe spomine, ki nas bodo greli v hladnih dneh in seveda mandarine za vitamine…

Tudi tokratno jesensko potepanje je za nas pripravil Relax turizem, vodnica Brigita Horvat Milovac pa je poskrbela, da smo se kaj naučili in imeli lepo.

Prisluhnite tudi reportaži, ki je nastala ob tem…

Reportaža – Mandarine 2021

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X