728×90 – glava
728×90 – glava
V RAČAH ODPIRAJO NOVE ŠPORTNE POVRŠINE: PUMP TRACK, SKATE PARK IN VEČNAMENSKO IGRIŠČE Z UMETNO PODLAGO

V RAČAH ODPIRAJO NOVE ŠPORTNE POVRŠINE: PUMP TRACK, SKATE PARK IN VEČNAMENSKO IGRIŠČE Z UMETNO PODLAGO

V občini Rače–Fram so čez poletje urejali več športno-rekreacijskih površin, ki jih bodo v tem koncu tedna tudi uradno predali namenu: pump track poligon, skate park in pa večnamensko igrišče z umetno maso v Račah.

PUMP TRACK POLIGON in SKATE PARK

V neposredni bližini OŠ Rače oz. tamkajšnje enote vrtca so zgradili trenutno zelo popularen poligon, tako imenovani pumptrack poligon, ki predstavlja inovativno športno infrastrukturo, ob njem pa umestili tudi skate park ter tako obstoječe rekreativno-igralne površine nadgradili in razširili z novimi vsebinami. V sklopu projekta širitve športnih površin so uredili tudi dodatna parkirna mesta in prostor ustrezno opremili z urbano opremo. Glavni namen takšnega projekta je hkratna zagotovitev varnega mesta za druženje, sprostitev in izvajanje urbanih športov za vse občane in širšo javnost. Da sta bili ti pridobitvi res težko pričakovani, pove tudi dejstvo, da so mnogi svoje bolj ali manj vratolomne skakalne veščine na rolkah v skate parku in pump tracku vadili in pilili že med poletnimi počitnicami, ko je bilo tam pravzaprav še aktivno gradbišče. Projekt in celotna ureditev okolice zajemata slabih 300 m2 skate parka in nekaj manj 700 m2 voznih površin pumptrack poligona, poleg tega pa še dobrih 109 m2 dodatnih parkirnih površin. Vrednost celotnega projekta pa je slabih 150 tisoč evrov. Otvoritev novih športno-rekreacijskih površin v Račah bo v petek, 15. oktobra, ob 15.30.

VEČNAMENSKO ŠPORTNO IGRIŠČE Z UMETNO PODLAGO

Na pobudo mlajših občanov in športnih društev je bila v občinski proračun občine Rače-Fram za leto 2021 umeščena tudi investicija v športne objekte oziroma urejanje športnih površin na prostem. Otvoritev novega športnega igrišča v Račah bo to soboto, 16. oktobra, dopoldan, pomeni pa veliko pridobitev za lokalno skupnost, predvsem za mladino, saj bo z novo pridobitvijo omogočeno izvajanje športnih dejavnosti na prostem skozi vse leto. Občina se je v prvi polovici letošnjega leta prijavila na javne razpise in pridobila nepovratna sredstva Fundacije za šport, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na Javnem razpisu za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo ter Nogometne zveze Slovenije. Skupna investicijska vrednost obnove večnamenskega športnega igrišča v Račah je bila 118.500 evrov, od navedena zneska pa so pridobili skupaj 51.500 evrov nepovratnih sredstev. Investicija je zajemala rušitev obstoječe asfaltne površine, ureditev odvodnjavanja, pripravo podlage z vgradnjo gramoza, izvedbo opornega zidu za potrebe širitve igralne površine, namestitev stebrov in varovalnih mrež, napeljavo elektro vodov za potrebe osvetlitve igralne površine ter ureditev okolice objekta.

FOTO: Občina Rače-Fram

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X