728×90 – glava
728×90 – glava
V LOVRENCU NA POHORJU ZNANI PREDLOGI DRUGEGA CIKLA PARTICIPATIVNEGA PRORAČUNA

V LOVRENCU NA POHORJU ZNANI PREDLOGI DRUGEGA CIKLA PARTICIPATIVNEGA PRORAČUNA

V drugem ciklu participativnega proračuna »Po maje bi šlo« v Lovrencu na Pohorju je občina prejela 22 predlogov. Člani Odbora za gospodarstvo, turizem in kmetijstvo so skupaj s predstavniki občinske uprave prispele predloge pregledali z vidika usklajenosti z merili in kriteriji, z vidika izvedljivosti ter ustreznosti ocene stroškov.

V fazi evalvacije je komisija ugotovila, da je od prejetih predlogov 13 predlogov pozitivnih – dva od teh sta se združila, 5 predlogov so izločili, ker niso bili v skladu z merili in kriteriji, 2 predloga pa sta bila umaknjena s strani predlagateljev.

Predlogi so razvrščeni po naseljih Lovrenc, Kumen, Puščava s Kurjo vasjo in Ruta, zanje pa bodo občani lahko glasovali 4. novembra.

Za naselje Recenjak je bil oddan le en predlog, zato glasovanje ni potrebno. V tem naselju bodo tako uredili del občinske ceste Glažerca ter del Bednikove ceste v vrednosti 5 tisoč evrov. Sredstva za naselje Činžat so bila porabljena že v prvem ciklu, vrednost predloga za naselje Rdeči Breg pa je presegala višino razpoložljivih sredstev, so še sporočili iz občine Lovrenc na Pohorju.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X