728×90 – glava
728×90 – glava
TONE PARTLJIČ ČASTNI OBČAN MARIBORA

TONE PARTLJIČ ČASTNI OBČAN MARIBORA

Na slovesnosti v počastitev praznika Mestne občine Maribor, ki ga sicer zaznamujejo 20. oktobra, so podelili naziv častni občan mesta pisatelju Tonetu Partljiču, ki je s svojim pisanjem in drugimi aktivnostmi na področju družbenega delovanja pomembno prispeval k prepoznavnosti in ugledu Maribora.

Mi smo se s Partljičem pogovarjali pred leti, ko nas je želel spodbuditi k branju slovenskih avtorjev in odvrniti od črnogledosti na primeru Cankarjevega zapisa:

Preostali nagrajenci ob letošnjem prazniku občine Maribor: srebrni grb je prejela infektologinja in epidemiologinja Jelka Helena Reberšek Gorišek, listino mesta Maribor pa območno združenje Rdečega križa. Slovesnost je potekala v Narodnem domu Maribor na predvečer praznika Mestne občine Maribor, ki so ga letos nadgradili z dodatnim programom na dejanski praznični dan, torej jutri. Ta prinaša različne aktivnosti po mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, zvečer pa bo sledil sklop Nočni razgledi nad mestom, ki zajema pet pohodov, okronanih z glasbo in kresovi.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X