728×90 – glava
728×90 – glava
ZA PRIZIDEK OŠ LENART POTREBNO ZAGOTOVITI ŠE FINANČNA SREDSTVA, POTEM SE DELA LAHKO ZAČNEJO

ZA PRIZIDEK OŠ LENART POTREBNO ZAGOTOVITI ŠE FINANČNA SREDSTVA, POTEM SE DELA LAHKO ZAČNEJO

Kot je znano, je Vlada republike Slovenije letos potrdila napovedano sofinanciranje projektov pridobitve novih prostorov za osnovne šole, vrtce, glasbene šole in telovadnice lokalnih skupnosti, kar tudi Občini Lenart omogoča, da bo lahko uspešno pristopila in izvedla potrebno dozidavo Osnovne šole Lenart.

S strani države bo zagotovljenih okoli 1,8 milijona evrov, preostanek sredstev pa mora občina še zagotoviti v občinskem proračunu. Kot nam je povedal župan Janez Kramberger, je možno, da bi ta sredstva zagotovili že v proračunu za leto 2022:

Šola bo z dozidavo pridobila 2 tisoč kvadratnih metrov neto površine, s tem bodo omogočili pouk za vseh 9 paralelk na enem mestu. Z dozidavo bo tako šola pridobila 9 učilnic za prvo triada, specializirane učilnice, razširili bodo prostor za druženje, jedilnico, knjižnico s čitalnico, garderobe, prostore za učitelje, poleg tega pa še bodo investirali v komunikacije, servisne prostore in sanitarije. Občina je tudi že pridobila potrebna zemljišča za načrtovano dozidavo. Arhitekturno je novi prizidek zasnoval domačin Črt Čuček.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X