728×90 – glava
728×90 – glava
NOVEMBER V ŽUPNIJI LENART

NOVEMBER V ŽUPNIJI LENART

V župniji Lenart se ta čas pripravljajo na praznovanje godu farnega zavetnika svetega Lenarta in s tem povezanega farnega žegnanja in zahvalne nedelje, še prej pa bodo obredi in bogoslužja ob prazniku Vseh svetih.

Za praznik vseh svetih, 1. novembra bodo maše dopoldne v župnijski cerkvi, obred blagoslova grobov pa kot običajno popoldne ob 14. uri na pokopališču. Zvečer ob 18. uri pa bo v ponedeljek še molitev rožnega venca za vse verne duše. Med 4. in 11. novembrom pripravljajo duhovno pripravo ob praznovanju godu sv. Lenarta, ki jo bo vodil Jure Sojič, voditelj škofijskega odbora za mlade in nadškofov tajnik.

Župnijski praznik in zahvalno nedeljo bodo v Lenartu praznovali v nedeljo 7. novembra pri svetih mašah ob 8. in 10.30 uri. Slovesno sveto mašo ob 10.30 uri bo vodil mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Ob tej priložnosti bodo obeležili tudi 825 let prve pisne omembe Lenarta in opravili blagoslov obnovitvenih del, ki so potekala v Lenartu. Nadškof bo blagoslovil dokončanje zunanje ureditve okrog cerkve – tlakovanje in odvodnjavanje na vzhodnem delu cerkve. V tem času je bilo v župniji obnovljeno ali posodobljeno tudi elektrifikacija zvonjenja, novo ozvočenje, ureditev kurilnice ter obnova vseh oken na župnišču. Pri vseh mašah za Lenartovo bo ofer – darovanje okrog oltarja. Darovi pa bodo namenjeni poplačilu stroškov obnove, ki je v župniji potekala.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X