728×90 – glava
728×90 – glava
Z ROKO V ROKI SKOZI GENERACIJE ZA LENARTOVO 2021

Z ROKO V ROKI SKOZI GENERACIJE ZA LENARTOVO 2021

V župniji Lenart bo ta vikend slovesno, saj praznujejo god farnega zavetnika svetega Lenarta in s tem povezanega farnega žegnanja in zahvalne nedelje.

In kdo je bil svetnik, ki so mu v Sloveniji posvetili 61 cerkva, po njem pa poimenovali tudi kraj in občino Lenart: Govori župnik Marjan Pučko:

Marjan Pučko o svetem Lenartu

Te dni poteka tridnevna priprava na praznovanje pod geslom Z roko v roki skozi generacije. Slovesno sveto mašo bo v nedeljo ob 10.30 uri vodil mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Ob tej priložnosti bodo obeležili tudi 825 let prve pisne omembe Lenarta in opravili blagoslov obnovitvenih del, ki so potekala v Lenartu. Nadškof bo blagoslovil dokončanje zunanje ureditve okrog cerkve – tlakovanje in odvodnjavanje na vzhodnem delu cerkve. V tem času je bilo v župniji obnovljeno ali posodobljeno tudi elektrifikacija zvonjenja, novo ozvočenje, ureditev kurilnice ter obnova vseh oken na župnišču.

Marjan Pučko o slovesnostih

In kaj morajo spoštovati tisti, ki so prisotni pri bogoslužjih?

Marjan Pučko o izpolnjevanju pogoja PCT

Kljub temu, da glasbe in kulinarične ponudbe na Lenartovo ne bo, pa bo v nedeljo na trgu vseeno nekaj stojnic domače obrti.

Lahko pa poslušate tudi celotno petkovo oddajo Aktualno, v kateri smo podrobneje spregovorili o letošnji Sinodi in opravljenih vzdrževalnih delih v župniji Lenart.

Aktualno, 5.11.2021

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X