728×90 – glava
728×90 – glava
V LOVRENCU NA POHORJU GLASOVALI ZA PROJEKTE PARTICIPATIVNEGA PRORAČUNA

V LOVRENCU NA POHORJU GLASOVALI ZA PROJEKTE PARTICIPATIVNEGA PRORAČUNA

V soboto, 6. novembra, so v Lovrencu na Pohorju zaključili drugo fazo glasovanja za porabo preostalih sredstev v okviru Participativnega proračuna »Po maje bi šlo« 2021/2022.

Sredstva so ostala na voljo za naselja Lovrenc, Recenjak, Kumen, Rdeči breg, Puščavo in Ruto, po prispelih predlogih pa dejansko samo za pet, saj je predlog na Rdečem bregu presegal predvideno kvoto. Za naselje Recenjak sicer glasovanje ni potekal, ker je bil podan samo en predlog.

Glasovanja se je udeležilo 67 občank in občanov. Udeležba po naseljih je bila najvišja za naselje Ruta, najnižja pa v naselju Kumen.

V naselju Lovrenc bodo tako v okviru participativnega proračuna uredili okolico cerkve sv. Radegunde, v naselju Kumen bodo uredili ograjen prostor za odlaganje smeti pred kmetijo Potočnik, uredili bodo tudi pot čez Oslico. Za naselje Puščava s Kurjo vasjo so bili izbrani ureditev ceste na trasi Letališče – Karničnik, ureditev počivališča ob cerkvi v Puščavi, namestitev defibrilatorja ob Marlesu in sanacija mostu na Kumen v Puščavi. V naselju Ruta bodo popravili asfaltno cesto, v naselju Recenjak pa bodo uredili del občinske ceste Glažerca ter Bednikove ceste. Izbrane projekte mora še potrditi Občinski svet Občine Lovrenc na Pohorju v okviru proračuna za leto 2022.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X