728×90 – glava
728×90 – glava
NADGRADNJA ZBIRNEGA CENTRA KOMUNALNIH ODPADKOV V RAČAH

NADGRADNJA ZBIRNEGA CENTRA KOMUNALNIH ODPADKOV V RAČAH

Zaradi premajhnih kapacitet obstoječega zbirnega centra za odlaganje komunalnih odpadkov v Račah je Občina Rače–Fram kot investitor pristopila k nadgradnji zbirnega centra.

Vso projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje DBA, Dušan Borak, lani novembra je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje in na osnovi javnega naročila so izbrali izvajalca del – MATA TIM. Dela so stekla konec maja, zajemala pa so ureditev interne komunalne in prometne infrastrukture z umestitvijo nadstrešnice z dvignjenim platojem za lažje deponiranje ter večjim odprtim platojem za odlaganje kosovnih odpadkov. Skupna površina nadgrajenega zbirnega centra je slabih 3 tisoč kvadratnih metrov, vrednost celotne investicije pa je dosegla skoraj 405 tisoč evrov.

Investicijo so zaključili v preteklem tednu, namenu pa so novi zbirni center uradno predali v sredo, 10. novembra. Z nadgradnjo zbirnega centra je Občina Rače–Fram bogatejša za pomembno pridobitev na področju komunalne infrastrukture in varstva okolja. Razširjen in sodobno opremljen zbirni center bo v naslednjem srednje in dolgoročnem obdobju zadostil potrebam po ustreznem načinu ločenega zbiranja in odlaganja odpadkov na območju hitro rastoče Občine Rače–Fram.

Prav tako je bilo do zdaj odlaganje odpadkov zaradi visokih kesonov oteženo, v okviru nadgradnje so tako uredili posebne klančine oziroma dvignjen plato. Govori župan občine Rače–Fram Branko Ledinek:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X